مقدمه
با پیشرفت تکنولوژی و پر رنگ تر شدن نقش حوزه دیجیتال در زندگی افراد، بازاریابی تعاملی رنگ و بویی تازه به خود گرفت. در این نوع از بازاریابی از روشهایی برای ارسال پیام و درگیر کردن مخاطبان به برند استفاده شده تا از این طریق بتوان با آنان تعامل داشت و در نهایت این افراد را به مشتریانی دائمی تبدیل کرد. در این بین همواره بحثهایی در این مورد وجود داشته است. در این مقاله تلاش میکنیم تا به این مسئله به طور کامل پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
بازاریابی تعاملی به چه معناست؟
بازاریابی تعاملی همان طور که از نامش پیدا است، بر اساس تعامل با مشتریان بنا شده است. در روشهای سنتی ارتباط چهره به چهره بازاریاب با مشتری را بازاریابی تعاملی مینامیدند. امروزه کاملاً این مفهوم تغییر پیدا کرده است.
در حقیقت در این روش تبلیغاتی تلاش شده تا با شناسایی و بررسی رفتارها، خواستهها، انتظارات و نحوه عملکرد مشتریان، روشی مناسب برای پاسخ گویی به آن در نظر گرفته شود. در این روش تبلیغاتی که از اوایل سال ۲۰۱۰ پایه گذاری شده، هدف بر شخصی سازی پیامها بوده است.
امروزه افراد بازاریاب از روشها و ابزارهای مختلفی بهره میبرند تا بتوانند تعاملی دو طرفه را به وجود آورند. این اتفاق بر اساس اطلاعات و دادههای به دست آمده از مردم در سرتاسر جهان است.
نحوه کار اینتراکتیو مارکتینگ یا همان بازاریابی تعاملی به این صورت است که محتوای تبلیغاتی به گونه ای به دست مصرف کننده و مشتری می رسد که گویا بازاریاب با او در حال صحبت است. به طور مثال اگر برای گروهی از افراد قصد ارسال پیام دارید، باید به صورتی باشد که هر فرد احساس کند، این پیام برای او طراحی شده است. مانند وقتی که اسم شما در اول پیام درج میشود.
نمونههای از بازاریابی تعاملی
تعامل از طریق داستانسرایی
داستان اولین چیزی است که انسان را به خود جذب میکند. حال این موضوع در مورد تاسیس یک شرکت باشد یا در مورد بالا و پایینهایی که یک فرد در زندگی تجربه کرده است. در صورتی که داستان نوشته شده جذابیت زیادی داشته باشد، باعث می شود که افراد را با خود همراه سازد و در نتیجه تعامل به وجود می آید و فرد خاطره خوبی از برند شما در ذهن خود خواهد داشت.
تعامل از طریق اینفوگرافی
بازاریابی تعاملی از طریق برگزاری مسابقه
برگزاری مسابقه و اهدای جایزه میتواند نقش پر رنگی در تعامل برند شما با مشتریان داشته باشد. اگر مسابقه به گونه ای طراحی شود که نکات مهمی را در مورد شرکت شما ارائه دهد، تعامل خوبی به وجود خواهد آمد. برگزاری مسابقه باعث میشود که افراد به صورت سینه به سینه آن را پخش کنند. در نتیجه نام تجاری شما بر سر زبانها خواهد افتاد.
رابطه بازاریابی تعاملی و مارکتینگ اتومیشن
یکی از اهداف اصلی در مارکتینگ اتومیشن، افزایش تعامل با مشتریان است. مارکتینگ اتومیشن در واقع یک نرمافزار برای خودکارسازی روندهای روتین بازاریابی دیجیتال است. با اتوماسیون بازاریابی شما میتوانید پیامهای خود را برای افزایش تعامل شخصیسازی کرده و برای مشتریان ارسال کنید.
با استفاده از مارکتینگ اتومیشن میتوانید در زمانهای مختلف با مشتریانی خاص ارتباط گرفته و آنان را متناسب با علایقشان به سمت خرید محصولی منحصر به فرد سوق دهید. در کنار این ویژگیها با استفاده از ابزارهای تعاملی میتوانید اطلاعات مختلفی را در مورد مشتریان به دست آورید. سپس کمپینها و پیامهای تبلیغاتی را به سمت کانالهای ترجیحی آنها تغییر مسیر دهید. به طور مثال در زبلاین به عنوان اولین اتوماسیون بازاریابی ایران کانالهای ارتباطی زیر در دسترس هستند:
• پیامهای داخلی سایت و اپلیکیشن
با مارکتینگ اتومیشن میتوانید نرخ بازگشت سرمایه را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. همچنین از این طریق میتوانید میزان اثربخشی هرکمپین را در یک پلتفرم جامع به صورت یکپارچه شناسایی کنید.
خط پایان
بازاریابی تعاملی بر اساس ارتباط با مشتریان و منحصر به فرد بودن پیام برای هر کدام از افراد به وجود آمده است. در این روش ابزارهای مختلفی را در اختیار دارید تا بتوانید مصرف کنندگان را به مشتریان دائمی تبدیل کنید. مارکتینگ اتومیشن برای افزایش تعامل و افزیش نرخ تبدیل مشتریان شما یکی از بهترین این ابزارهاست است. با استفاده از مارکتینگ اتومیشن شما میتوانید دقیقا در لحظه درست به مشتریان درست پیام بازاریابی درست را ارسال کنید.
زبلاین به عنوان یک اتوماسیون بازاریابی تلاش کرده تا با ترکیب امکاناتی از قبیل بخشبندی کاربران، شخصیسازی پیامهای بازاریابی در کنار طراحی سفر مشتری به افزایش تعامل مشتریان شما کمک کند و تحولی چشمگیر در نرخ بازگشت سرمایه بازاریابی شما ایجاد کند.