تبدیل کردن مخاطبان و کاربران بالقوه به مشتریان پای ثابت کسبوکار شما، هنری است که بارقه اولیه آن با تعامل و تجربه آنها از برندتان آغاز میشود؛ تجربهای که میتواند از یک لندینگ پیج حاصل، یا در مواجه با کمپینهای تبلیغاتی در شبکههای اجتماعی ساخته شود. به همین سبب نیز، اگر نتوانید تجربه اولیه دلپذیری برای مخاطبانتان بسازید، چگونه میخواهید آنها را به مشتریان خود تبدیل کنید؟
اتوماسیون بازاریابی به عنوان یک ابزار جدید در دنیای مارکتینگ، تحولات بسیار زیادی را در فرایندهای بازاریابی به وجود آورده که خوبیها و بدیهای خاص خودش را دارد. هماکنون هر شرکتی با استفاده از این ابزار میتواند ایمیلهای شخصیسازیشدهای را به شکل خودکار برای مشتریان خود ارسال کند اما عدم دانش کافی، امکان ارسال ایمیلهایی با محتوای نهچندان جذاب، خشک و رباتگونه را فراهم میکند و این موضوع میتواند تجربهای بد را برای مشتریان به همراه داشته باشد.
در این مطلب قصد داریم سه نکته طلایی را به شما آموزش دهیم که به کمک آن مارکتینگ اتومیشن میتواند روی تجربه کاربری کسبوکار شما اثرگذار باشد و موجب بهبود آن شود.
تجربه کاربری یعنی چه؟
تجربه کاربری (User Experience)، تمام جنبههای تعامل کاربر با یک کسبوکار است که از تیم پشتیبانی تا خدمات و محصولات آن کسبوکار را دربرمیگیرد. در تجربه کاربری، مهمترین اصلی که هر کسبوکار باید به آن توجه داشته باشد، برآورده کردن دقیق نیازهای مشتری است.
در ادامه، موارد جزئیتری همچون سادگی و ظرافت، یا به عبارتی طراحی محصولات نیز مورد توجه قرار میگیرد تا تجربهای لذتبخش را برای مشتریان به همراه داشته باشد. برای اینکه هر شرکت بتواند تجربه کاربری بسیار خوبی را برای مشتریان خود فراهم آورد، باید تجربهای یکپارچه را از حیث مهندسی، بازاریابی، طراحی گرافیکی و صنعتی و حتی طراحی رابط کاربری خلق کند که در آن، تمامی بخشهای عنوانشده از عملکردی مرتبط و ادغامشده برخوردارند.
راههای بهبود تجربه کاربری از طریق مارکتینگ اتومیشن
اتوماسیون بازاریابی به روشها و اشکال مختلفی میتواند در بهبود تجربه کاربری اثرگذار باشد. با این حال، در ادامه قصد داریم به ۳ روش اصلیای اشاره کنیم که اتوماسیون بازاریابی در آن، نقش اصلی را ایفا میکند و تجربه یک کاربر را تحت تأثیر قرار میدهد:
شخصیسازی را در اولویت قرار دهید.
شخصیسازی در سه بخش صفحات فرود، ایمیلها و تماسهای کلامی خلاصه میشود که در ادامه به هر کدام اشاره میکنیم:
- صفحات فرود (Landing Pages): چگونه یک بازدیدکننده وبسایت شما را پیدا میکند؟ زمانی که یک بازدیدکننده، سایتی را باز میکند، عموماً به دنبال راهحلی است تا نیاز او را برطرف کند و شما به عنوان کسبوکاری که سایتی در اختیار دارید، باید آن چیزی که میخواهند را در اختیارشان قرار دهید. به همین سبب نیز، چندین صفحه فرود با سناریوهای مختلف ایجاد کنید؛ بهخصوص اگر طیف محصولاتی که ارائه میدهید، بسیار گسترده باشد.
- تماسهای کلامی (Verbal Contact): با استفاده از نرمافزار اتوماسیون بازاریابی، میتوان پلتفرمهای مورد استفاده نمایندگان فروش و تیم خدمات مشتری را با یکدیگر ادغام کرد تا هر دو تیم در پاسخگویی به مشتری، یک پاسخ مشخص و واضحی داشته باشند و هماهنگی میان این دو نیز بهبود یابد.
- ایمیل (Email): بهطور کلی، تلاش برای دست یافتن به مشتریان از طریق ایمیل همواره مسئلهای چالشبرانگیز بوده است و زمانی که یک نفر در خبرنامه ایمیلی شما ثبت نام میکند، باید به این موضوع دقت داشته باشید که وی را بیش از حد خسته نکنید. عموماً با ارسال ایمیلهایی که پیشنهادهای ویژه و محتوای منحصربهفرد و خوبی دارد، میتوانید میل به باز کردن ایمیل و حتی ورود به صفحهای که مد نظرتان است را امکانپذیر کنید اما در غیر این صورت، یک اشتباه کوچک میتواند باعث شود تا ایمیل شما به هرزنامه کاربران و مشتریانتان راه پیدا کند.
زمانی که فرایند بازاریابی خود را خودکار میکنید، باید به این موضوع دقت داشته باشید که مشتریان شما افرادی واقعی هستند که در دنیای حاضر زندگی میکنند و از هوش بسیار بالایی برخوردارند؛ به همین سبب، تشخیص پیامی که به شکل خودکار ارسال میشود چندان سخت نیست. با در نظر گرفتن این موضوع، از ارسال پیامهای انبوه در شبکههای اجتماعی مختلف خودداری کنید و به دنبال کمپینها و روشهایی باشید که بتواند درگیری واقعی و خوبی را با مشتریانتان ایجاد کند.
در کنار این موضوع و به عنوان یکی از قدمهای اولیه در بخش پشتیبانی مشتری، دریافت جزئیات از هر یک از مشتریان میتواند شروع یک رابطه سودمند میان کسبوکار و مشتریان را به همراه داشته باشد که در آن، هر کسبوکار میتواند بینشی دقیق از نیازهای مشتریان داشته باشد و کارآمدترین راه برای ارائه خدمات و محصولات را بهکار گیرد.
تعامل با مشتریان احتمالی را فراموش نکنید!
در تعاملسازی، سه بخش نظرسنجی، پاداش و پشتیبانی میتواند با تکیه بر اتوماسیون بازاریابی، تجربه کاربری را بهبود ببخشد:
- نظرسنجی از مشتریان: با نظرسنجی از مشتریان مختلف، میتوانید ویژگیهای مثبت و منفی کسبوکار خود را به خوبی بشناسید، ببینید که آنها با خرید و استفاده از محصولات شما، به دنبال چه چیزی هستند و در نهایت، شما چگونه میتوانید نیازهای آنها را برآورده کنید.
- پاداش: یکی از راههای بهبود تجربه کاربری، ایجاد تعاملی منحصربهفرد است که برای مشتریان نیز جذابیت داشته باشد. به عنوان مثال، برگزاری مسابقات در شبکههای اجتماعی، درگیری و تعامل خوبی میان شما و مشتریانتان ایجاد میکند که در نهایت، میتواند با ارائه خدمات رایگان یا کدهای تخفیف به آنها، همراه باشد.
- پشتیبانی: زمانی که مشتریان برای استفاده از خدمات و محصولات شما هزینهای پرداخت میکنند، انتظار یک سیستم پشتیبانی کامل هستند تا هر زمان که میخواهند، بتوانند با کسبوکار شما در ارتباط باشند و مشکلاتشان را رفع کنند. در چنین شرایطی، ارائه خدمات پشتیبانی به امری چالشبرانگیز تبدیل میشود که اتوماسیون بازاریابی میتواند آن را به تجربهای کامل و خوب برای مشتریان تبدیل کند.
از اهمیت ارتباط انسانی با مشتریان غافل نشوید!
مثل ربات نباشید: برای اینکه بتوانید اعتماد و وفاداری مشتریان خود را جلب کنید، باید به گونهای رفتار کنید که انگار آنها را میشناسید. ارائه چنین رفتاری عموماً مستلزم دو فرایند اصلی است: مدیریت حچم زیادی از دادههای شخصی مشتریان و استفاده از کانالهای بازاریابی مختلف و با ترکیب این دو، شما میتوانید تجربه کاربری مثبتی را برای مشتریانتان به همراه داشته باشید.
از مشتریان اطلاعات بگیرید: مشتریان میخواهند که شناخته شوند، میخواهند نیازشان به طور کامل درک شود و در نهایت میخواهند به بهترین راهحلی که میتوانند دست پیدا کنند و تمامی موارد ذکرشده، فرایندهای بسیار پیچیدهای را شامل میشود که کموکاستیهای بسیار زیادی را به همراه دارد. با این حال، اتوماسیون بازاریابی به شکلی سیستماتیک، امکان شناخت مشتریان و ارائه راهحل مورد نیاز به آنها را آسان و ارتباطی مؤثرتر را میان کسبوکارها و اشخاص ایجاد کرده است.
راه ارتباطی دوطرفه بسازید: شما با ارائه محتوای مناسب، میتوانید مشتریان را ترغیب به خرید کنید و با ارائه پشتیبانی خوب، تجربهای لذتبخش را پس از خرید برای آنها به همراه داشته باشید. در نهایت، جدا از مزایای اتوماسیون بازاریابی در تجربه کاربری، اهمیت استفاده از آن نیز مسئله بسیار مهمی است چراکه استفاده نادرست از آن میتواند در نهایت به از دست دادن مشتریان فعلی و عدم جذب مشتریان احتمالی منجر شود.
کلام آخر
با استفاده از روشهایی که در این مقاله باهم بررسی کردید میتوانید تجربه مشتری را بهبود ببخشید اما در نظر داشته باشید که استفاده از یک سیستم مارکتینگ اتومیشن به شما کمک میکند تا تعاملات خود با مشتریان را به بهترین نحو انجام دهید.
مارکتینگ اتومیشن زبلاین به عنوان اولین مارکتینگ اتومیشن ایرانی کنار شماست تا با بهبود تجربه کاربری، از کاربران خود مشتریانی وفادار بسازید.
2 پاسخ